Safari fotografic al Castell.

La Serrella i Aitana vistes des del castell.
La Serra de Mariola.


El Benicadell.
L'albacar.
Torre oest.
Mur oest i la torre de l'homenatge.
Interior de la torre de l'Homenatge.
La torre de l'homenatge.
L'aljub exterior
El Torrejó
El Palau Comtal vist des del Castell.
Les últimes setmanes de desembre hem treballat amb els alumnes de primer d'ESO sobre l’arqueologia i sobre les fonts materials (objectes, edificis..) com a eina per conèixer el nostre passat. També hem fet un treball individual per que cada alumne aprenga a entrar a AULES GVA i a pujar imatges. Eixe treball ha consistit en buscar una imatge de cadascuna de les etapes de la prehistòria, identificar-la correctament i pujar-les a AULES GVA. Però volíem anar més enllà de la teoria i hem fet que els nostres alumnes facen treball de camp, pujant al castell i que amb els seus estimats telèfons mòbils fotografiaren les diferents estructures del castell de Cocentaina. La idea la vam agafar del nostre company Roderic Ortiz que l'any passat va donar classe al nostre institut, i que va organitzar una ginkama fotogràfica amb els alumnes de BAT que van haver de fotografiar alguns punts d'interès històric d'Alcoi. Una activitat molt interessant que va fer més divertida la visita per als nostres alumnes i més profitosa des del punt de vista educatiu.

El dia de l'excursió hem repartit un full amb una breu explicació del projecte, amb un plànol i una indicació dels punts a fotografiar. Cal tindre molt present que alguns d’eixos elements estan molt destruïts pel pas dels segles i els docents els hem ajudat per a que identifiquen les restes. Per eixe motiu el dia de l’activitat, el 16 de desembre de 2019, hem col·locat fulls amb codis QR a les diferents estructures. Els codis QR enllacen amb la web del departament de Geografia i Història de l’IES Pare Arques amb un poc d’informació sobre cada element. El full d'instruccions també es pot consultar a l’annex. També es vam recomanar la web https://elsocarraet.blogspot.com/2011/02/el-castell-que-no-coneixes.html   amb informació i  fotografies de les estructures més desconegudes del conjunt medieval. 

No sòls s'havien de fixar en les restes arqueològiques, també ens va interessar treballar un poc la geografia del Comtat, i han fotografiat els cims més destacats del nostre entorn.

Cal destacar que aquesta activitat formava part d'un projecte interdisciplinari de l'IES Pare Arques, i al mateix temps que els nostres alumnes feien la visita al castell i fotografiaven les restes arqueològiques també hi havien de fer activitats pràctiques de Biologia, Matemàtiques, Castellà, Valencià, Educació Física...

L'última fase del projecte va consistir en que cada grup d'alumnes va seleccionar, identificant correctament cada imatge i les va pujar a la plataforma AULES GVA. Curiosament aquesta última fase va ser la que més ens va costar. 

Algunes de les imatges  fetes pels nostres alumnes les hem utilitzat per il·lustrar aquest escrit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada